Beter Groen
Oranje Winterbloeiende Heester

Winterbloeiende heesters

Zoals je in een eerdere blog kon lezen, gebeurt er van alles in je tuin in de winterperiode. Een van deze dingen is dat de eerste heesters beginnen aan hun bloeiperiode. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toverhazelaar, de mahonie met zijn gele bloemen, de hulst met zijn kleine witte bloempjes en de rododendron; maar ook de winterjasmijn is een prachtige, winterbloeiende heester. Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten die er heel mooi bij staan in deze periode.

De gele winterbloeiende heester

365 dagen een mooie tuin

Al deze verschillende soorten planten zijn de eerste tekenen van het voorjaar! Door een goed beplantingsplan voor je tuin op te laten stellen, kun je ervoor zorgen dat er in de loop van het jaar van alles gebeurt in je tuin. Dit houdt in dat er verschillende soorten bloemen en planten worden neergezet, zodat er het hele jaar door sprake is van verandering en je 365 dagen per jaar met volle teugen kunt genieten van je tuin.

Paarse winterbloeiende heester

Heesters

Juist in de winterperiode is het mooi om deze heesters in de tuin te hebben staan. Ze vallen extra op doordat in de rest van de tuin wat minder gebeurt. Ze kunnen gewoon in de tuin staan, maar ook in een pot zijn ze prachtig. Deze heesters hebben namelijk de eigenschap om, zodra de temperaturen onder nul komen, geen vocht meer naar de bloem te sturen, zodat deze niet bevriest. Als de temperaturen weer wat hoger worden, stuurt de plant het water weer naar de bloem, zodat deze verder bloeit. Let er wel op dat de planten in een pot minder goed tegen de vorst kunnen; zorg er dus voor dat je de pot goed beschermt tegen de kou.

Naast dat deze planten erg mooi staan in de tuin zorgt de bloei van de verschillende planten ervoor dat de natuur opnieuw op gang komt. De eerste bijen zullen uitvliegen en voor de bestuiving van de winterbloeiende heesters zorgen.

Wil jij ook het hele jaar door kunnen genieten van je tuin en ben je benieuwd welke heesters in jouw tuin passen? We helpen je graag!

Winterbloeiende roze heester