Beter Groen
feel good garden

Wat bedoelen we met een Feel Good Garden?

Een Feel Good Garden, misschien heb je er al weleens van gehoord.  Feel Good Garden is eigenlijk een andere benaming voor ‘energetische tuin’. Maar wat houdt het precies in? En hoe kunnen we dit toepassen bij jou in de tuin? Het is niet altijd even gemakkelijk uit te leggen, maar we gaan het toch proberen!

Het creëren van een Feel Good Garden

Bij het creëren van een Feel Good Garden draait het in de kern om het teruggaan naar de oorsprong, om het één worden met de natuur. Soms is het lastig daar een vinger op te leggen, er spelen veel verschillende factoren een rol. De belangrijkste factor in het creëren van een Feel Good Garden is echter ons gevoel.

Hierbij is het heel belangrijk om te kijken naar de verbinding tussen de persoon, de plaats en de omgeving. Het belangrijkste is om na te gaan wat de persoon nodig heeft en wat de invloeden zijn die van buitenaf komen. Een tuin kan een bepaald gevoel bij ons losmaken, afhankelijk van de vorm van het ontwerp en van verschillende bloemen en planten. De sfeer en geur die bloemen en planten met zich meebrengen kan inspelen op het gevoel en positief werken op de gezondheid. In combinatie met het juiste ontwerp vorm  in de tuin kunnen al deze factoren samen zorgen voor een harmonieus gevoel.

Kritisch kijken naar de omgeving

Geen tuin is hetzelfde en vaak speelt de omgeving een hele grote rol. Denk eens aan je eigen tuin, wat zit er allemaal in die omgeving dat invloed kan hebben op jou en je tuin? Je kunt denken aan stralingen, elektriciteitsmasten, gebouwen, zaken in de grond of in de lucht, verschillende buren en ga zo maar door. Met het toepassen van bepaalde vormen in de tuin kunnen we hierop inspelen. In combinatie met verschillende planten en bloemen creëren we zo een balans in de tuin waarbij iedereen zich optimaal en harmonieus voelt. Kortom, een Feel Good garden is een goede plek voor mens, dier, plant, mineraal en water. Het kan dus zowel ingezet worden voor particulieren, maar ook voor bedrijven, zorginstellingen, scholen of gezamenlijke tuinen.

De komende tijd zullen we proberen de verschillende aspecten van een Feel Good Garden uit te lichten, waardoor we hopen dat het concept steeds een beetje duidelijker wordt. Wij als mensen zijn deel van de natuur, waarom zouden we daar niet optimaal gebruik van maken?

Wil je meer weten over Feel Good Gardens en hoe Beter Groen hierbij kan helpen? Laat het ons weten.