Beter Groen
Schets van een tuinontwerp

Een tuinontwerp naar jouw wensen

Je wilt graag een nieuwe tuin. Samen hebben we al een vrijblijvend gesprek gevoerd over jouw ideale tuin. We hebben besproken hoe jij je tuin graag ingericht zou willen zien en welke beplanting bijvoorbeeld bij het karakter van je woning past. Naar aanleiding van het gesprek gaan wij aan de slag. De vervolgstap is dat we een voorlopig tuinontwerp maken. Dit is de tweede stap in ons zes stappende tellende aanlegproces. Heb je de eerste stap in de blogserie gemist? Je vindt hem hier.

Groen in de tuin

Eén belangrijke afweging die we tijdens het vrijblijvende gesprek al maken, is de keuze voor groen in het tuinontwerp. Wanneer je kiest voor een tuin met weinig groen, maar met veel straatwerk, dan brengt dit andere onderhoudswerkzaamheden met zich mee. Alles hangt daarbij af van de plantsoorten en het dichtgroeien van verschillende beplantingsvakken in je tuin.

Een tuin met veel groen heeft daarentegen vaak een gezelliger en kleurrijker effect. De verschillende bloemen en planten zorgen voor een afwisselend geheel, waarin je lekker kunt ontspannen. Daarnaast heeft groen op warme dagen vaak een verkoelender effect dan alleen tegels. De biodiversiteit van je tuin speelt daarbij ook een belangrijke rol.

Jouw tuinontwerp staat voorop

Hoewel we natuurlijk naar aanleiding van ons gesprek aan de slag gaan, zijn en blijven jouw wensen leidend. Zo zorgen we ervoor dat de tuin helemaal aansluit op jouw smaak en past bij je persoonlijke voorkeur. Kies je bijvoorbeeld voor een strakke, moderne tuin, een kleurrijke tuin met veel bloemen of toch voor een klassieke tuin met veel rozen? En heb je al nagedacht over een Feel Good Garden?

Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt in de uiteindelijke tuin. Het moet een plek zijn die je op je gemak stelt en waarvan jij elke dag kunt genieten. Na het voorlopig ontwerp komen we tot een definitief tuinontwerp; dit is de vervolgstap in het aanlegproces. De volgende blog vind je hier.