Beter Groen

Een goed tuinontwerp zorgt voor jarenlang plezier

Tuinontwerp is mogelijk op vele manieren. Ieder ontwerp is totaal anders, omdat we bij tuinontwerp kijken naar persoonlijke smaak en stijl. De stijl van een tuin is erg bepalend voor de sfeer in en rondom een huis. Ben je fan van een modern en strak tuinontwerp, of juist landelijk? Het kan allemaal.

Een creatief tuinontwerp

Bij Beter Groen beschikken we over een eigen ontwerpafdeling. Onze creatieve ontwerpers vertalen jouw wensen en benodigdheden naar een tuinontwerp dat een mooi geheel vormt. We nemen daarin de omgeving altijd mee. Wanneer je in een landelijk gebied woont, bijvoorbeeld in een dorp als Dongen of aan de rand van Den Bosch, is het belangrijk dat je vrij zicht hebt naar de omgeving. Zo maakten we al vele tuinontwerpen in de omgeving van Udenhout, zoals Rijen en Oisterwijk.

Voor ieder tuinontwerp kijken we naar de wensen en leggen deze naast de mogelijkheden. Een tuin moet mooi zijn, maar zeker ook functioneel. We houden bij een creatief tuinontwerp dan ook altijd rekening  met voldoende ruimte, infrastructuur, parkeergelegenheid, de verblijfsruimten en het kijkgroen. Voor iedere woning zijn deze elementen anders en daarom wordt er altijd naar de persoonlijke situatie en wensen gekeken.

Ook voor een daktuin begin je met een tuinontwerp

Een tuinontwerp is dus erg afhankelijk van het type woning. Zo zien we dat een daktuin steeds populairder wordt, voornamelijk voor appartementencomplexen in steden als Den Bosch, Tilburg en Breda. Waar mogelijk willen mensen toch blijven genieten van een tuin. In sommige gevallen biedt een daktuin dan oplossing. Een daktuin vraagt echter wel om een goed doordacht plan, daar kunnen wij bij helpen!

Zo beginnen we altijd met kijken of de dakbedekking stevig genoeg is voor de aanleg van een daktuin. Een ander belangrijk punt is de afvoer van regenwater, we willen natuurlijk niet dat de planten verdrinken. Als we zulke checks hebben gedaan kunnen we pas echt van start met het tuinontwerp.

Veel of weinig groen in het tuinontwerp

Veel mensen hebben een voor keur voor veel, of juist voor weinig groen in de tuin. Het is belangrijk deze afweging van te voren te maken. Daarbij willen we graag benadrukken dat een tuin met weinig groen niet per definitie betekent dat er weinig onderhoud bij komt kijken. Onkruid komt bijvoorbeeld veel voor in een tuin met weinig groen. Wanneer we het tuinontwerp goed insteken, voorkomt dit zulke ergernissen.

Heeft een tuin met veel groen jouw voorkeur? Dan zorgt dat voor veel gezelligheid. Bloemen en planten leven immers en zorgen daarmee voor veel levendigheid en afwisseling. Veel bloemen en planten in je tuin zorgen ervoor dat je gemakkelijker ontspant. Ook zorgen ze vaak voor verkoeling en een positiever gevoel.

Een vrijblijvende offerte

Wil je mee weten over tuinontwerpen en wat bij jou past? Neem contact met ons op! We luisteren naar je wensen en kunnen op basis daarvan zorgen voor een vrijblijvende offerte. Natuurlijk komen we ook graag langs. We bezoeken bedrijven én particulieren in heel Noord-Brabant, waaronder Drunen, Eindhoven, Loon op Zand, Oosterhout, Gilze, Goirle, Vught, Helvoirt en natuurlijk Kaatsheuvel en Den Bosch.