Beter Groen

Tuin laten aanleggen in Noord-Brabant: een goede investering

Een tuin is een plek waar je je kunt ontspannen en even tot rust kunt komen. Het is daarmee een erg belangrijke plaats, die goed moet aansluiten op je wensen. Het is daarnaast een goede investering om een tuin te laten aanleggen. Een professionele tuinaanleg zorgt namelijk voor een stijging in de waarde van je woning! Dat is mooi meegenomen, toch?

Tuin laten aanleggen in Tilburg en omgeving

Een nieuwe tuin laten aanleggen is iets waar je jarenlang van kunt genieten. Je wilt van een tuin kunnen genieten, en dan is een indeling en ontwerp best belangrijk. Wil je van je tuin echt een paradijs maken? Dan mag water niet ontbreken. Het wordt nog weleens onderschat, maar een waterbron in de tuin zorgt voor rust en maakt de tuin geschikt om even te ontsnappen aan dagelijkse beslommeringen. Een tuin laten aanleggen in een goed ontwerp zorgt voor een verhoging in het woon- en leefcomfort. Beplanting speelt hierin uiteraard ook een belangrijke rol.

Met beplanting bedoelen we bloemen, planten, struiken en bomen. Bloemen en planten zijn wat laagdrempeliger en goedkoper dan een boom. Echter betaal je voor een boom de prijs slechts één keer. Wanneer ze goed worden verzorgd, gaan bomen levenslang mee. Daarnaast zorgen bomen voor hoogte in de tuin. In de zomer voelen ze voor verkoeling en ze bieden daarnaast een extra stukje privacy. Het leuke aan bomen is ook dat ze heel duidelijk veranderen met de seizoenen.

Een klassieke tuin aanleggen

Heb je al nagedacht over het uiterlijk van de tuin die je wilt laten aanleggen? Smaak is natuurlijk erg persoonlijk. De één houdt van een strak uiterlijk, de ander geeft de voorkeur aan een meer klassieke uitstraling. Zo kenmerkt een klassieke tuin zich door een geordende structuur en zorgen zichtlijnen voor een nadruk op een bepaalde plek, bijvoorbeeld een tuinhuis. In een klassieke tuin maken we gebruik van stijlvolle materialen en wordt er gewerkt met een beperkt kleurenpalet. Planten kunnen worden gebruikt als afscheidingen en grasmatten zorgen voor veel kleur. Bloemen die passen in een klassieke tuin hebben vaak bescheiden kleuren.

Wij zijn gevestigd in Udenhout en zorgen voor een betaalbare en professionele tuinaanleg. Iedere tuin die we ontwerpen is uniek. We luisteren goed naar je wensen en denken het tuinontwerp vervolgens zorgvuldig uit. Als je besluit de tuin door ons te laten aanleggen, verzorgen we het gehele proces: van ontwerp tot oplevering.

Duurzame tuin laten aanleggen

Duurzaamheid wordt steeds populairder, en dat is goed! Duurzaam eten, duurzaam ondernemen, duurzame energie, daar hoort natuurlijk ook een duurzame tuin bij. Met een duurzame tuin bedoelen we een tuin die is aangelegd met duurzame producten en materialen. Wanneer we dat doen, voel je de natuur van dichterbij. Bij een duurzame tuin zorgen we er tevens voor dat de verhouding tussen groen en grijs minimaal 60/40 is. Het regenwater kan dan voldoende worden teruggegeven aan de bodem. Meer groen in je tuin is beter voor het klimaat, maar ook voor je eigen gezondheid. We gaan graag met je in gesprek over de voordelen van een duurzame tuin!

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Wanneer je een tuin professioneel laat aanleggen, kun je er vanuit gaan dat je er jarenlang plezier van hebt. Het doel is altijd om te streven naar een optimale onderhoudsvriendelijkheid. We komen graag bij je langs om de huidige staat van je tuin te bekijken. Op basis hiervan kunnen we een vrijblijvende offerte opstellen en een plan van aanpak maken. Wij vinden dat iedereen optimaal moet kunnen genieten van zijn of haar tuin!