Beter Groen
hondvriendelijke tuin

Tips voor een hondvriendelijke tuin

In een hondvriendelijke tuin kan je trouwe viervoeter ongestoord zijn gang gaan. Een hond is een belangrijk deel van het huishouden en daarom is het belangrijk dat een hond zorgeloos kan rondrennen, spelen en ontdekken. Een aantal aanpassingen in de tuin kunnen ervoor zorgen dat dit het geval is. Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder.

1.      Voldoende ruimte creëren

In de eerste plaats is het belangrijk om voldoende ruimte in te richten waar de hond zijn gang kan gaan. Het is dus het beste om borders aan de rand van de tuin te plaatsen, zodat er een zo groot mogelijk oppervlak ‘speelruimte’ vrijkomt.

2.      Maak gebruik van verhoogde plantvakken

Wilt u graag borders, maar heeft u liever niet dat de hond daar doorheen loopt? Dan zijn verhoogde plantvakken een goede optie. Zo behoudt je de voordelen van plantenborders in je hondvriendelijke tuin, maar voorkomen we dat deze worden aangetast door de enthousiaste aanwezigheid van de hond. Dit deden we bijvoorbeeld in een recent project waar we rekening hielden met de aanwezigheid van maar liefst zes honden.

3.      Creëer een goede rustplaats

Honden vinden het fijn om zich af en toe eens terug te trekken. Een hondenhok of een ander knus plekje zorgt voor een extra hondvriendelijke tuin.

4.      Let op het materiaal

Niet alle grondtypen zijn prettig voor hondenpoten. Zo kunnen sommige soorten grind te scherp zijn. Gebruik dus alleen ondergrond zonder scherpe randen: niet alle soorten split, geen schelpen of grof grind.

5.      Vermijd gevaarlijke planten

Het is wel zo vriendelijk om rekening te houden met welke planten er in de tuin staan. Sommige planten zijn namelijk niet hondvriendelijk en kunnen er zelfs zorgen dat je hond er ziek van wordt. Hier vind je een lijst met planten die giftig zijn voor honden.

Meer informatie over de mogelijkheden van het hondvriendelijk maken van je tuin? Laat het ons weten en we geven graag advies!