Beter Groen

Sproeien in de tuin met een vast beregeningssysteem

Beregening in de tuin is erg belangrijk nu warme, droge zomers tegenwoordig geen uitzondering meer zijn. Hoe zorg je dat je tuin in droge periodes voldoende beregend wordt? Een vast beregeningssysteem is een goede oplossing. Wat zijn de voordelen van zo’n systeem en hoe verzorg je de juiste beregening voor je tuin?

Het aanleggen een vast beregeningssysteem in de tuin

Wanneer wij een systeem voor beregening aanleggen in de tuin, zorgen we ervoor dat deze nagenoeg onzichtbaar is. De pomp komt niet meer boven de grond, maar plaatsen we zo’n 5 meter onder de grond. Ook de sproeiers zijn niet te zien. Deze komen pas tevoorschijn als ze gaan sproeien. Ook het leidingwerk ligt volledig onder de grond. Afhankelijk van de tuin is het beregeningssysteem gemakkelijk aan te leggen. We maken een gleuf met een kettingwreef waarbij deze gleuven worden zo dun mogelijk gemaakt, zodat alles netjes afgewerkt kan worden.

De pomp onder de grond pompt het water naar het oppervlak, waardoor de sproeiers omhoog worden gedrukt. Vervolgens bewegen ze van links naar rechts en beregenen ze de gehele tuin. Bij het aanleggen stellen we de sproeiers netjes af, waardoor de gehele tuin kan worden beregend.

Beregening tuin gleuf

Wanneer moet ik mijn tuin beregenen?

Het seizoen voor beregening in de tuin start doorgaans eind maart en duurt tot oktober, in deze periode regent het namelijk niet altijd voldoende. We adviseren altijd om zo minimaal mogelijk te sproeien en te beregenen. Het is namelijk helemaal niet nodig om zomaar iedere dag te sproeien, je geeft planten dan niet de kans om te wennen aan droogte. Ook is minder beregenen beter voor de grondwaterstand, zo zorgen we dat er zo min mogelijk water onttrokken wordt.

Het beregeningssysteem dat wij aanleggen beschikt tevens over een sensor, een droogtemelder, die automatisch beregent wanneer de grond te droog wordt. Daarnaast kun je de beregening in de tuin aansturen en regelen met je smartphone!

Heb je interesse in een professioneel systeem voor beregening in de tuin? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.