Beter Groen

Schoolplein inrichting

Wij hebben veel ervaring met de inrichting van groene schoolpleinen, met name in Noord-Brabant. We zien dat er door scholen steeds vaker wordt gekozen voor een groen schoolplein. Dat is niet zo gek, de natuur speelt een belangrijke rol in ons leven. Om te voorkomen dat we te veel tijd binnen of achter de computer doorbrengen moeten we af en toe naar buiten, de natuur in. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderen, zeker als zij in een stad wonen. Een groen schoolplein nodigt alleen maar meer uit om buiten te spelen, hartstikke gezond dus!

Meer bewegingsvrijheid met een groen schoolplein

Steeds meer scholen gooien het roer en maken de keuze voor een groen schoolplein. Bij het aanleggen van een groen schoolplein zorgen we altijd voor meer speelruimte en dus meer bewegingsvrijheid. Kinderen hebben namelijk zo veel mogelijk ruimte nodig om zich te kunnen bewegen. Een groen schoolplein heeft in meerdere opzichten een positieve invloed op de kinderen. Het zorgt voor een positieve invloed op het welzijn en de ontwikkeling. Met meer bewegingsruimte, is er meer sociaal contact en minder ruzie. Samen spelen lijkt misschien heel vanzelfsprekend, maar de omgeving speelt hierin een belangrijke rol. Meer dan we soms denken. Daarnaast zorgt een groen schoolplein ook voor stimulatie van creativiteit en voor meer rust én zorgen groene schoolpleinen voor minder vandalisme.

Een professioneel ontwerp voor een schoolplein met meer groen

Het is niet altijd eenvoudig om keuzes te maken die het gehele schoolplein veranderen. Wij kunnen daarbij helpen door het maken van een professioneel ontwerp waarin we de wensen van de leerlingen én leraren meenemen. Zo kunnen we het groene schoolplein multifunctioneel inrichten. We hebben zelfs gezien dat leraren het als prettig ervaren om buiten les te geven op het groene schoolplein wanneer het mooi weer is. De kinderen blijken dan beter gemotiveerd en kunnen zich beter concentreren. Keer op keer horen we terug dat een groen schoolplein daadwerkelijk een positieve werking heeft op de leerlingen.

Wij zien een schoolplein dus ook als meer dan slechts een pauzeplek. Een groen schoolplein dat is opgebouwd uit verschillende planten, met bomen en diertjes, kan bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Is dit voor jou wat te veel? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een middenweg, namelijk het vergroenen van het schoolplein. Op deze manier maken we voor kleine aanpassingen die zorgen voor meer groen en minder bestrating. Het aanwezige groen kun je bijvoorbeeld uitbreiden naar een moestuin. Kinderen vinden het over het algemeen leuk om bezig te zijn met hun handen, en bovendien geeft het inzicht in hoe belangrijk groente en fruit zijn voor onze gezondheid.

Kortom, wij zijn ervan overtuigd dat een groen schoolplein veel waarde toevoegt voor zowel leerlingen als leraren! We helpen dan ook graag met kijken naar de mogelijkheden, of met het maken van een professioneel ontwerp dat aan sluit bij de wensen. Ons werkgebied in Noord-Brabant is breed. Onze projecten bevinden zich over het algemeen in een straal van 25 kilometer rondom Tilburg, bijvoorbeeld Breda, Den Bosch en Eindhoven. Ook buiten deze gebieden gaan we een uitdaging uiteraard niet uit de weg.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een groen schoolplein voor jouw school? Maak gerust een vrijblijvende afspraak. We luisteren graag naar de wensen. Wie weet tot snel!