Beter Groen

Specialist in schoolplein inrichting in de regio Noord-Brabant

Beter Groen is specialist in het inrichten van groene schoolpleinen. Steeds vaker wordt er gekozen voor het aanleggen van een groen schoolplein in een stad. Waarom? Omdat de natuur een belangrijke rol speelt in ons leven. Echter, de moderne stadsmens brengt steeds meer tijd door achter een computer, ver verwijderd van de natuur. Voor kinderen is het niet anders. Een groene schoolplein inrichting nodigt uit om buiten te spelen. En buiten spelen is gezond!

Groene schoolpleinen bieden bewegingsvrijheid

Scholen die kiezen voor een groene schoolplein inrichting kiezen ervoor om het roer om te gooien. Meer groen betekent meer speelruimte en dus meer bewegingsvrijheid. Wij adviseren u graag; van ontwerp tot realisatie. Ons werkgebied in de regio Noord-Brabant is vrij breed. Onze opdrachtgevers bevinden zich in een straal van ongeveer 25 km rondom Tilburg zoals Breda, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Voor sommige projecten werken wij af en toe landelijk; ook voor het aanleggen van groene schoolpleinen.

Kinderen hebben ruimte nodig om zich vrij te kunnen bewegen. Een groene schoolplein inrichting geeft hun de mogelijkheid om lekker met andere kinderen te spelen in het groen. Een natuurlijke omgeving heeft een gunstig effect op het welzijn en ontwikkeling van kinderen. Er is meer sociaal contact en minder ruzie, want er is voldoende bewegingsruimte voor iedereen. Samen spelen lijkt heel vanzelfsprekend, maar de omgeving speelt een belangrijke rol. Een groene omgeving zorgt voor meer rust en creativiteit.

Professioneel schoolplein ontwerp voor een efficiënte groene inrichting

Kiezen voor een groene en efficiënte schoolpleininrichting vergt professionele kennis van zaken. In een mooi ontwerp kunnen wij zowel de wensen van de leerlingen als leraren opnemen. Dit zijn uiteindelijk de gebruikers. Sommige leraren gebruiken groene schoolpleinen zelfs om buiten les te geven als het mooi weer. Kinderen zijn dan beter gemotiveerd en kunnen zich beter concentreren. Kortom: een groen schoolplein heeft een positieve werking op kinderen. Ze vinden naar school gaan leuker en hebben onderling meer sociaal contact. Spelen op het schoolplein wordt een uitdaging!

Een schoolplein kan dus veel meer zijn dan slechts een overblijfplek. Omringd met planten, bomen en diertjes kan dit bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. U kunt ook kiezen voor een middenweg; een vergroening van het schoolplein(en). Dit betekent meer groen en minder bestrating. Het ‘groen’ kunt u bijvoorbeeld uitbreiden met een moestuin of fruitbomen. Kinderen vinden het erg leuk om met hun handen bezig te zijn. Het geeft hun inzicht hoe belangrijk fruit en groente voor onze gezondheid is.

Wij zijn ervan overtuigd dat buiten spelen in het groen het beste is voor ieder kind. Daarom helpen wij u ook graag bij het opnieuw inrichten van uw schoolplein, zodat uw leerlingen straks lekker buiten kunnen spelen in het groen. Maakt u maar eens een afspraak. Het eerste gesprek is vrijblijvend, want dit beschouwen wij als een oriënterend gesprek. Wij luisteren graag naar uw wensen op het gebied van groene schoolplein inrichting en/of vergroening van schoolplein(en). Graag tot ziens.