Beter Groen
Roel van Esch

Roel van Esch; van stagiaire naar voorman

Hij is van stageloper naar een vaste aanstelling gegaan binnen Beter Groen. Vandaag geven we graag het woord aan Roel van Esch. Hij vertelt hoe hij bij ons is gekomen en waar zijn interesses vooral liggen binnen het bedrijf.

Stage

Ik ben geïntroduceerd door een oud-werknemer van Beter Groen. Ik was op dat moment op zoek naar een stage voor mijn opleiding en hij heeft me kennis laten maken met het bedrijf. Daardoor heb ik hier tijdens mijn BBL-opleiding mijn stage kunnen lopen. Nadat ik mijn opleiding heb afgerond, heb ik een vaste aanstelling gekregen. Ik werk nu nog steeds met veel plezier bij Beter Groen.

Ik vind de sfeer binnen het bedrijf heel fijn; daarom ben ik ook blij dat ik na mijn stage een vaste aanstelling heb gekregen. Je wordt echt gezien als een werknemer en niet als een nummer. Collega’s en de werkgever tonen interesse in je persoonlijke leven. Dit zorgt ervoor dat de werkomgeving altijd prettig is.

Bomenonderhoud

Er is niet één specifiek project dat eruit springt voor mij; er zijn verschillende bijzondere projecten waaraan ik heb mogen meewerken. Ik houd me graag bezig met het onderhoud van een tuin. Op dit gebied heb ik gewerkt aan projecten die variëren van onderhoud van tuinen van particulieren tot onderhoud bij bedrijven. Dankzij veel afwisseling van soorten projecten ontstaat ook veel variatie in de werkzaamheden.

Tevens gaat mijn interesse uit naar werkzaamheden rondom bomen. Dit gaat vooral om incidentele werkzaamheden, zoals onderhoud: bekijken of bomen nog gezond zijn en of er eventueel schimmels of paddenstoelen zijn die de gezondheid van de boom kunnen aantasten. Ik zou hier wel meer werk in willen doen om mezelf op dit gebied verder te ontwikkelen.