Beter Groen
energie

Hoe zit dat: kosmische energie in de tuin

Alles wat we doen en wie we zijn heeft te maken met onze energie. Met de energie waarmee we in verbinding staan tot de kosmos en de aarde. Hoe zit het nou precies met deze kosmische energie in de tuin? En hoe kunnen we daar op een goede manier op inspelen?

Kosmische energie en aardse energie

Vanuit de natuur zijn we als mensen, net als alle andere organismen, aards en kosmisch gericht. Alles is energie, waarbij ons lichaam de meest vaste vorm van energie is. Je kunt het op verschillende manieren bekijken, maar een manier om het te benaderen is deze. Onze ziel staat in verbinding met de hoogste trilling: de kosmos, of het heelal. Ons lichaam staat dan weer in verbinding met de aarde. Wanneer we kijken naar energie, ben je met zowel met kosmische energie als met aardse energie verbonden.

Het herstellen van de natuurlijke energiebaan

We kunnen dus spreken van een natuurlijke stroming in het hele bestaan. De kosmische energie gaat van boven naar beneden (verticaal). Alles wat we in het dagelijks leven doen staat tegenwoordig in verbinding door technologieën als wi-fi, radars, telefoonmasten, 4G en binnenkort het 5G netwerk. Al deze stralingen zijn echter horizontaal. Deze verstoren als het ware de verbinding van de natuurlijke energiebaan, die van boven naar beneden gaat. In een energetische tuin kunnen we dit herstellen.

In een energetische tuin zul je dus ook minder bereik hebben met je telefoon, omdat hierin de natuurlijke verbinding sterker wordt dan de kunstmatige. Dit zorgt voor rust in je hoofd en minder stress in het dagelijks leven. Je natuurlijke verbinding wordt hersteld, door balans aan te brengen in de kosmische energie.

Deze natuurlijke verbinding komt eigenlijk overal in terug. We kunnen deze beïnvloeden door vormen in de tuin, maar er zijn ook heel veel planten die zorgen voor een natuurlijk herstel. Je kunt bijvoorbeeld denken aan planten met holle stengels of klimplanten. Dit zijn beide goede verbinders.

Kosmische energie in balans door de juiste combinaties

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het geheel, de combinatie van alle elementen in de tuin. Alle verschillende toepassingen hebben hun eigen uitwerking, maar het gaat erom dat de tuin straks één geheel wordt en daarmee in balans is. De afzonderlijke energieën geven in zo’n geval ook een gezamenlijke energie aan de hele tuin. Het gaat dus om het maken van juiste combinaties. We zien dit ook wel als een voetbalteam: één speler gaat het niet lukken, maar als team werkt het wel.

Buiten elementen in de tuin dienen we ook rekening te houden met stralingen van buitenaf. We kunnen hierbij denken aan gebouwen, stralingen of dingen in de grond of in de lucht. Zelfs een burenruzie kan invloed hebben op de kosmische energie balans in de tuin.

Benieuwd naar hoe het zit met de kosmische energie in jouw tuin? Zou je graag verbetering zien en meer rust aanbrengen? Laat het ons weten! We helpen graag.