Beter Groen
prairietuin

Kleurrijk, gevarieerd en onderhoudsarm: de prairietuin

Niet iedereen heeft evenveel tijd om zijn tuin te onderhouden. Toch wil je graag een tuin die er elk jaar weer mooi bij ligt. Een prairietuin kan dan een uitkomst zijn.

Wat is een prairietuin?

Een prairietuin heeft een beplantingsplan dat afwijkt van de meeste tuinen. Bij een prairietuin wordt er namelijk goed gekeken naar welke planten elkaar versterken om zo tot een mooie tuin te komen. Ook worden planten vaak door de hele tuin hergebruikt in verschillende combinaties. Hierbij wordt er gekozen voor een combinatie van zowel vaste planten als siergrassen.

Door dit beplantingsplan ontstaat er een tuin die door het jaar heen van structuur veranderd. Door de bloeiende en kleurrijke planten is je tuin lekker gevarieerd. Doordat je tuin het hele jaar in bloei staat krijg je een extra beleving in je tuin en is hij het hele jaar aantrekkelijk.

Onkruidarm

Naast het beplantingsplan heeft de prairietuin ook een belangrijk voordeel. Zo komt er in de tuin weinig onkruid voor. De planten die worden geplant zijn namelijk diep geworteld in de grond, waardoor onkruid geen kans heeft om te groeien.

Wanneer er wordt begonnen met de aanleg van een tuin, graven we eerst een deel van de border uit, waarna we die vullen met een speciaal bodemmengsel. Dit mengsel houdt de groei van onkruid nog eens extra tegen. Daarnaast houdt dit het water extra goed vast, waardoor je planten langere tijd een watervoorziening hebben. Een prairietuin heeft dan ook minder last van droge zomers: de planten blijven ook in periodes dat het minder regent langer mooi.

De planten voor jouw tuin

Het beplantingsplan dat voor jou ideaal is, hangt van een aantal zaken af, zoals de standplaats en de omstandigheden van de bodem. Om te kijken wat er bij jou past bespreken we hoe jouw ideale beplanting eruitziet en wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk stemmen we de tuin helemaal af op jouw wensen.