Beter Groen
Jurgen van Strijdhoven

Jurgen van Strijdhoven; vaste vakantiekracht

Regelmatig stellen we je aan onze collega’s voor. Deze week willen we jullie kennis laten maken met Jurgen van Strijdhoven, toevallig ook nog eens de zoon van Mark. Jurgen is meegegroeid met het bedrijf en is later ook mee gaan werken. We geven het woord aan hem.

Terrein onderhoud

In het begin werkte ik alleen mee als zaterdaghulp. Mijn vader is met Beter Groen begonnen en op die manier ben ik natuurlijk ook begonnen met het werk. Ik wil graag helpen waar ik kan. Daarom werk ik nu ook mee als vakantiehulp. Ik werk vooral aan het onderhoud van het terrein en de loods. Het is erg leuk om te zien hoe het bedrijfsterrein van Beter Groen is veranderd door de tijd heen, zeker sinds de laatste verbouwingen.

Op dit moment doe ik vooral werkvoorbereiding en draag ik bij aan het onderhoud van het terrein. Als het even kan werk ik ook mee in de aanleg van tuinen, wat ik eigenlijk het liefste doe. Ik zie graag de details in de tuinen en door mee te helpen met de aanleg zie je snel het resultaat van je werk. Een van de leukste projecten die ik tot nu toe heb kunnen doen is een project bij basisschool de Meander in Tilburg. Tijdens mijn vakantie werk heb ik daar van begin tot eind meegewerkt in de aanleg.

Groei

Ik ben nu nog druk bezig met school, maar ik zou graag door middel van opleiding doorgroeien tot zelfstandig hovenier. Ik zou op den duur ook graag mee willen helpen met het ontwerpen van tuinen. Dan kan ik echt van ontwerp tot aanleg meewerken, maar ik moet eerst de opleiding tot hovenier maar eens afronden. Voorlopig blijf ik in elk geval werken op de zaterdagen en de vakanties, om zo steeds meer te leren en zo mezelf te ontwikkelen.