Beter Groen

Grondbewerking: essentieel voor een goede tuin

Het aanleggen van een tuin begint natuurlijk bij een gesprek en een ontwerp dat bij je past. Nadat we samen tot een inrichting zijn gekomen die helemaal naar jouw wensen is en we beginnen met de aanleg van de tuin is de eerste stap de grondbewerking. Maar waarom is de grondbewerking zo essentieel voor jouw tuin? En wat houdt grondbewerking precies in?

De grond van een tuin bestaat uit verschillende lagen. Sommige zijn erg geschikt voor jouw planten, ze zijn los, luchtig en hebben een goede samenstelling. Andere lagen zijn dat niet: dit zijn de ‘storende lagen’ zoals een kleilaag. Door die storende lagen te doorbreken wordt de grond drainerend gemaakt. Dit verbetert de waterdoorlating en zorgt voor een betere grondkwaliteit.

De tuin van een nieuwbouwwoning

Vooral bij nieuwbouwwoningen is de tuin wanneer de woning wordt opgeleverd vaak erg ongelijk en is de structuur niet goed. Door alle graafmachines, bouwkranen en andere zware voertuigen is de tuin vaak helemaal aangereden en is alle lucht uit de grond verdwenen, waardoor de aanplanting niet goed groeit.

Wanneer we beginnen met de grondwerkzaamheden van een nieuwbouwtuin is grondverbetering dan ook essentieel. Dit doen we onder andere door het inbrengen van nieuwe grond en compost. Zo wordt de tuin weer luchtig en zullen jouw bloemen, planten en bomen goed groeien en hebben ze alle ruimte.

Dankzij deze grondwerkzaamheden kunnen we ervoor zorgen dat jouw tuin helemaal in orde en opgeleverd is voor je in je nieuwe woning gaat wonen. Zo kun je meteen van je nieuwe tuin genieten.

Is de grond van jouw tuin wel helemaal op orde, of kan die ook wel verbetering gebruiken? Betrek jij binnenkort een nieuwbouwwoning waar ook nog grondwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd? Of benieuwd naar andere grondbewerkingsmogelijkheden voor jouw tuin? Neem dan contact met ons op.