Beter Groen

Feel Good Garden – Een met de natuur

Een Feel Good Garden, misschien heb je er al weleens van gehoord.  Feel Good Garden is eigenlijk een andere benaming voor ‘energetische tuin’. Deze manier van tuinontwerp zorgt voor balans en harmonie. Met een Feel Good Garden zorgen we ervoor dat jij je één voelt met je omgeving, je zult er versteld van staan hoe groot het verschil kan zijn.

Een Feel Good Garden draait om gevoel

Ons gevoel mag dan soms lastig te omschrijven zijn en ook al is het aan verandering onderhevig, het is een heel belangrijk instrument dat ons van alles verteld over onze mentale gesteldheid. Ons gevoel vertelt ons bijvoorbeeld wat bepaalde dingen met ons doen, hoe het met ons gaat en hoe we ons voelen bij contact met andere mensen. Mensen voelen zich het beste wanneer er harmonie is.

Het beplantingsplan speelt een belangrijke en speciale rol bij het ontwikkelen van een Feel Good Garden. Verschillende planten hebben verschillende effecten op de omgeving. De kleuren, geuren en vormen van planten zijn bepalend en verschillen in de mate van en de soorten energie die ze uitstralen. Bloemen en planten maken bepaalde gevoelens bij mensen los, deze gebruiken we in een Feel Good Garden zo goed mogelijk. Het klinkt misschien abstract, maar denk eens aan de laatste keer dat je van iemand een bloemetje kreeg. Voelde je jezelf daarna een stukje beter?

Hoveniersbedrijf in Udenhout

Als hoveniersbedrijf zijn we al meer dan dertig jaar actief in Udenhout en omgeving. We hebben in al die jaren al ongelofelijk veel tuinen aangelegd, maar het creëren van Feel Good Gardens blijven we erg speciaal vinden. We werken dan namelijk meer vanuit het gevoel van de opdrachtgever, dat maakt iedere tuin compleet anders. Het is en blijft natuurlijk een uitdaging dat gevoel op een juiste manier aan te voelen en te vertalen naar elementen in de tuin.

Wij handelen vanuit het principe dat alles energie kent. Er zijn zowel negatieve als positieve energiestralen. Negatieve energie komt vaak van externe elementen, zoals hoogspanningskabels en Wi-Fi straling. Ook de komst van het 5G netwerk zal bij veel mensen (ongemerkt) stress geven. Dit kunnen we natuurlijk niet veranderen, maar we kunnen ze wel ombuigen op een manier waardoor ze geen negatieve invloed meer hebben op de leefomgeving. Zo creëren we samen met jou een tuin waar je volledig tot rust komt en nieuwe energie ophaalt.

Nieuwe energie met een Feel Good Garden

Vaak zijn we ons niet bewust van alle energie die we dagelijks om ons heen hebben. We zijn door dagelijkse stress en drukte geneigd alsmaar door te gaan en nemen onvoldoende rust wanneer we dat nodig hebben. Dat kan soms ernstige gevolgen hebben. We voelen ons regelmatig moe of humeurig en hebben behoefte aan positieve energie. Met positieve energie brengen we de energieën weer in balans, en wij kunnen je hier bij helpen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Feel Good Garden in jouw tuin? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Dan kijken we samen wat er mogelijk is. We hebben een speciale opleiding voor het toepassen van het Feel Good Garden principe. In een persoonlijk gesprek kunnen we dieper ingaan op jouw behoeften en wensen.

Woon je in Tilburg, Rijen, Den Bosch of Breda? Kom gewoon eens langs, we geven je graag meer informatie!

Meer informatie over Feel Good Gardens kun je hier vinden.