Beter Groen

Een goede balans met een energetische tuin

Niet iedereen zal bij het begrip energetische tuin meteen een duidelijk beeld krijgen. Het is een redelijk abstract principe dat praktisch toe te passen is op een aantal verschillende gebieden. Wij gaan bij een energetische tuin volledig af op gevoel. Het draait allemaal om het gevoel dat we hebben voor en door de natuur en de omgeving waar we in leven. Wanneer we een energetisch ontwerp maken, nemen we alle elementen in en rond de tuin mee. We kijken naar de persoon, de plaats en de omgeving. Vanuit een groter geheel werken we toe naar kleinere details, zodat alles in balans is. Het doel is om voor jou als bewoner van de tuin een positief en rustig gevoel te creëren!

In een energetische tuin vind je ultieme ontspanning en haal je tegelijkertijd nieuwe energie op. Veel buiten zijn is gezond en helpt in het vinden van een goede balans, maar een tuin met energie die niet in balans is kan dit verstoren. Een verstoorde balans heeft dan indirect weer invloed op jouw welzijn en mentale gesteldheid. Wanneer je in het ontwerp van je tuin rekening houdt met energetische elementen, zul je merken dat je veel liever in de tuin bent en daar langer blijft.

Het ontwerpen en aanleggen van een energetische tuin

Bij het maken van een ontwerp gaan we uit van de verschillende energieën die in een tuin zijn, en hoe deze het beste op elkaar in kunnen spelen. Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar in iedere tuin zijn van nature zowel aardse als kosmische energieën aanwezig. Hierover kun je meer lezen in onze blogs. Ook kijken we naar hoe we deze energieën kunnen versterken en kunnen omzetten naar positieven energieën. Verschillende elementen hebben hier invloed op, zoals het beplantingsplan, het toevoegen van water, en het gebruik van verschillende vormen. Wanneer deze goed op elkaar afgesteld zijn, maar ook op de eigenaar van de tuin, zal dit voor veel positieve energie zorgen. Wie wil dat nou niet?

Zo bieden groene planten een natuurlijke bescherming tegen geluid en luchtvervuiling. Zij zijn in staat om de lucht te zuiveren. Ook bloemen en vruchtbomen zijn bevorderlijk voor een energetische tuin, waar ieder type een andere kwaliteit heeft. Zo biedt een hazelnootboom bijvoorbeeld bescherming en staat een kersenbloesem voor een nieuw begin. Meer weten over de kwaliteiten van verschillende planten? Dat lees je hier.

Het verbeteren van de harmonie

Een energetische tuin zorgt voor meer harmonie. Je kunt hier je hoofd leegmaken en nieuwe energie ophalen. Veel mensen zijn bewust of onbewust op zoek naar harmonie in hun omgeving, een energetische tuin biedt hiervoor een goede oplossing. Past een energetische tuin bij jou? Wij beschrijven mensen die interesse hebben in energetische tuinen vaak als personen die anderen graat in hun waarde laten, vriendelijk zijn en graag luisteren. Daarnaast zijn ze niet oppervlakkig en hebben ze zeker ook zelf wat te vertellen. Herken jij je in deze eigenschappen? Wellicht is een energetische tuin echt iets voor jou!

Beter Groen heeft inmiddels veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van energetische tuinen. Onze ervaring leert wat wel en niet goed werkt en we zien hoe veel baat mensen hebben bij hun nieuwe, energetische tuin. Daar worden we heel enthousiast van!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een energetisch ontwerp voor jou kan betekenen? Laat het ons dan weten. We kunnen langskomen en je tuin bekijken, of je kunt ons informatie geven. Wij sturen je dan een vrijblijvende offerte zodat je rustig na kunt denken over wat je wilt. Hopelijk tot snel!

Meer weten over energetische tuinen en Feel Good Gardens? Verder lezen kan hier.