Beter Groen

Een energetische tuin zorgt voor een goede balans

Een energetische tuin ontstaat op basis van gevoel. Gevoel voor de natuur, omgeving en respect voor het milieu. Om een goed ontwerp te kunnen maken, is het belangrijk én noodzakelijk om contact te maken met alle informatie die in de tuin aanwezig is. Vanuit een groter geheel wordt er naar en met details gewerkt. Materiaal en beplanting moet met elkaar in balans zijn, zodat dit positieve energie kan geven. Positieve energie geeft een fijn en rustig gevoel. Dat is ons doel!

Het leven ziet er zonniger uit met een energetische tuin, omdat u zich hier kunt ontspannen en nieuwe energie kunt opdoen. In de buitenlucht vertoeven helpt u een juiste balans te vinden. In een tuin waar de energie niet in balans is, kan soms verstrekkende gevolgen hebben. U voelt u niet op uw gemak of vermijdt zelfs delen van de tuin. Het aanleggen van een tuin die energetisch is, zal een meerwaarde voor u zijn, want hierdoor worden verstorende elementen van buitenaf grotendeels tegengehouden.

Aanleggen van energetische tuinen

Bij het aanleggen van energetisch tuinen gaan wij ervan uit dat alles in principe energie is of kan geven. Bij een energetische tuin wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van positieve energieën, want dit geeft positieve gevoelens. Niet alleen de indeling is daarbij belangrijk, maar ook bepaalde bloemen en planten hebben invloed op energiestromen. Een tuin zonder planten is als een tuin zonder ziel. Vindt u ook niet?

Groene planten bieden een natuurlijke bescherming tegen geluid en luchtvervuiling. Ze kunnen de lucht zuiveren van gevaarlijke chemische stoffen. Bloemen en vruchtbomen worden ook als zeer gunstig beschouwd. De appelboom is van oudsher een beeld van vruchtbaarheid, een hazelnootboom biedt bescherming en kersenbloesems staan voor een nieuw begin. Zo zijn er nog veel meer bomen en planten waar iets over te vertellen valt.

Op zoek naar harmonie?

Harmonie vormt het uitgangspunt bij een energetische tuin. Op zo’n harmonieuze plek kunt u uw hoofd leegmaken en nieuwe energie opdoen. Mensen die graag in harmonie met zichzelf en hun omgeving willen leven, voelen zich prettig in een energetische tuin. Meestal zijn het mensen die anderen in hun waarde laten met al hun negatieve en positieve punten. Ze zijn vriendelijk, maar niet oppervlakkig, luisteren graag naar anderen en hebben ook zelf wat te vertellen. Ze kunnen doseren. Herkent u zich hierin en wilt u graag een tuin die bij u past? Dan willen wij u graag ontmoeten.

Ons bedrijf heeft veel ervaring in het aanleggen en onderhouden van energetische tuinen. Graag zouden wij dit ook voor u willen doen. Bent u nieuwsgierig geworden? Belt u ons dan even, want wij geven u graag meer informatie. Uiteraard kunnen wij ook bij u op bezoek komen, zodat wij meteen de huidige staat van uw tuin kunnen bekijken. Vervolgens krijgt u dan van ons een vrijblijvende offerte. U beslist dan om wel of niet te gaan voor zo’n prachtige tuin. Graag tot ziens.