Beter Groen
Voorbeeld van een definitief tuinontwerp

Een definitief tuinontwerp

In deze blogserie nemen we je mee in de aanleg van jouw ideale tuin. In onze eerdere blogs vertelden we je al over de eerste stappen die we samen met jou doorlopen om tot jouw ideale nieuwe tuin te komen. Zo schreven we eerder over het vrijblijvende gesprek en het voorlopige tuinontwerp dat we je aanbieden. Heb je de vorige blog gemist? Je vind hem hier.

Van voorstel naar uitvoering

Het kost tijd om tot de optimale inrichting van jouw nieuwe tuin te komen, want er zijn tal van zaken waar je rekening mee moet houden. Veel of weinig groen? Wel of geen vijver? Een bloeiende tuin in de zomer of het hele jaar door? Tijdens de eerste stappen van de aanleg van jouw nieuwe tuin denken we hier uitgebreid over na en zo komen we uiteindelijk van een eerste tuinontwerp tot een definitief ontwerp. Een tuin geeft je namelijk jarenlang plezier en daarom is het niet onbelangrijk dat dit ook geldt voor je nieuwe tuin.

Hoe ziet een definitief ontwerp eruit?

In de tekeningen van het nieuwe ontwerp is goed te zien welke soorten planten waar komen te staan. Alle wensen en aanpassingen van het eerdere tuinontwerp worden in het definitieve ontwerp meegenomen. Van het definitieve ontwerp wordt een tekening gemaakt, waarin  is terug te zien waar bijvoorbeeld terrassen zich te vinden en hoe jouw tuinset in de nieuwe inrichting tot zijn recht komt. Ook wordt duidelijk hoe volgroeide bomen zich gaan verhouden tot het terras, zodat te zien is waar in je tuin je van de schaduw kunt genieten.

Heb je een tuin met verschillende hoogtes? Ook dat is goed terug te zien in het ontwerp, waarin verschillende hoogtes (bijvoorbeeld vanwege een trap) nauwkeurig terug te zien zijn. In het definitieve ontwerp is nog niet te zien welke plantensoorten precies in een tuin terechtkomen, maar hierin is wel terug te vinden in welke delen bijvoorbeeld prairieplanten of grassen geplaatst zullen gaan worden.

3D-tuinontwerp

Wanneer jouw tuin helemaal naar wens is, gaan wij aan de slag met een 3D-ontwerp om zo een nog beter beeld te krijgen van jouw toekomstige tuin. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.