Beter Groen
Een capture van een 3D-ontwerp

Beleef je tuin als 3D-ontwerp

De volgende stap in onze blogserie over tuinaanleg is het 3D-ontwerp. De vorige keer spraken we over het definitieve tuinontwerp: die blog vind je hier. Al je wensen en eisen zijn opgenomen in het definitieve tuinontwerp. Toch kan het nog steeds lastig zijn om te visualiseren hoe je tuin er nou echt uit zal komen te zien. Doordat onze ontwerpers van het definitieve tuinontwerp op papier een 3D-ontwerp maken krijg je de kans om in je tuin te stappen voordat hij wordt aangelegd.

Neem een kijkje in je toekomstige tuin

Een tuin is een grote investering maar wel een waar je nog vele jaren van kan genieten. Het is daarom cruciaal dat jouw tuin bij je past en aan al je wensen voldoet. Al je wensen zijn terug te vinden in de tekeningen van het definitieve tuinontwerp. Het kan dan nog steeds moeilijk zijn om je echt in te beelden hoe dat ontwerp er straks in jouw tuin uit gaat zien. Daarom maken we een 3D-ontwerp waarin alle elementen samenkomen. Zo kan je virtueel rondwandelen in je toekomstige tuin. Dat vinden we belangrijk zodat jij echt weet dat je tuin perfect gaat worden, want daar gaat het ons om.

Hoe ziet een 3D-ontwerp eruit?

Plattegronden en doorsnedes in het definitieve tuinontwerp laten je precies zien waar planten, paden en terrassen komen. Het 3D-ontwerp laat zien hoe dit allemaal tot zijn recht komt. Door het 3D-ontwerp krijg je inzicht hoe de verhoudingen in je tuin zijn, hoe de schaduwwerking van de bomen zal zijn en wat het uitzicht vanuit je woonkamer zal zijn. Heb je bijvoorbeeld een tuin met terrassen op verschillende hoogtes, of een tuin met een afscheiding en doorkijk in het midden? Door middel van het 3D-ontwerp wordt meteen duidelijk hoe dat er straks uit gaat zien. Kort samengevat zijn we door het 3D-ontwerp in staat de belevenis en de sfeer van jouw tuin te laten zien voordat we hem aanleggen.

Bekijk hier twee voorbeelden van 3D-ontwerpen die wij hebben uitgevoerd:

Beplantingsplan

Nu we een goed beeld hebben van de layout van jouw tuin kunnen we de volgende stap nemen naar de uitvoering ervan. Daarbij stellen we een beplantingsplan op. Meer daarover lees je in het vierde deel van deze blogserie.